Waarom kiezen voor led verlichting? 6 redenen

Waarom kiezen voor led verlichting? 6 redenen

Zoals elke bedrijfseigenaar weet, is verlichting een essentieel onderdeel van het creëren van een goed functionerende commerciële ruimte. Niet alleen speelt het een rol bij de productiviteit van de werknemers en de tevredenheid van de klanten, maar het kan ook een aanzienlijke impact hebben op uw resultaat. Van alle verlichtingsopties die tegenwoordig op de markt beschikbaar zijn, is LED verlichting verreweg de meest efficiënte en kosteneffectieve keuze.

De voordelen van LED verlichting op bedrijfsresultaat

Verlichting kan een diepgaand effect hebben op zowel de productiviteit als het gedrag van klanten. In kantooromgevingen kan slechte verlichting leiden tot vermoeide ogen, hoofdpijn en andere gezondheidsproblemen die de productiviteit kunnen verminderen. In de detailhandel kan slechte verlichting een gevoel van onbehagen of angst creëren dat ertoe kan leiden dat klanten de winkel verlaten zonder een aankoop te doen. Goede verlichting daarentegen kan de productiviteit verhogen en klanten aanmoedigen om in de winkel te blijven en aankopen te doen. Daarom is het belangrijk om zorgvuldig na te denken over de verlichting in zowel commerciële als residentiële omgevingen. Door rekening te houden met het effect van verlichting op zowel werknemers als klanten kunnen bedrijven en huiseigenaren een omgeving creëren die zowel comfortabel als uitnodigend is.

Led verlichting levensduur

Een groot voordeel van LED verlichting is de lange levensduur. Een LED lamp kan tot 100.000 uur meegaan, wat ongeveer tien keer langer is dan een traditionele gloeilamp. Dit betekent dat u uw LED verlichting minder vaak hoeft te vervangen en dat u na verloop van tijd geld bespaart op onderhouds- en vervangingskosten. Bovendien zijn LED’s veel duurzamer dan traditionele gloeilampen en zullen ze minder snel breken of versplinteren. Dit maakt ze een goede keuze voor gebieden met veel verkeer of voor plaatsen waar het moeilijk zou zijn om een gebroken lamp te vervangen, zoals in een verzonken plafondarmatuur. In het algemeen maakt de lange levensduur van LED lampen hen tot een zeer kosteneffectieve en onderhoudsarme optie voor zowel huis- als bedrijfseigenaren.

Led verlichting is energiezuinig

Een van de belangrijkste voordelen van LED-verlichting is dat deze zeer weinig warmte afgeeft. Dit in tegenstelling tot traditionele gloeilampen, die het grootste deel van hun energie omzetten in warmte in plaats van licht. LED-lampen zijn veel efficiënter en zetten het grootste deel van hun energie om in zichtbaar licht.

Led lampen zijn veilig

Er zijn vele redenen waarom LED verlichting veiliger is dan traditionele verlichtingsbronnen. Zoals hierboven besproken geven LED’s heel weinig warmte af, dit zorgt ervoor dat ze veel minder snel brand veroorzaken. Verder produceren LED-lampen zeer weinig UV-straling, zodat ze veiliger zijn voor zowel uw bedrijf als uw huid. Al deze factoren maken LED-verlichting tot de veiligste optie voor het verlichten van uw werkomgeving.

Led verlichting is millieuvriendelijk

LED’s zijn zeer efficiënt en gebruiken tot 90% minder energie dan traditionele gloeilampen. Dit vermindert uw ecologische voetafdruk. Bovendien zijn LED’s veel koeler dan gloeilampen, wat betekent dat ze minder airconditioning nodig hebben om uw huis comfortabel te houden. Airconditioning is een belangrijke oorzaak van de uitstoot van broeikasgassen, dus door over te schakelen op LED’s kunt u helpen uw impact op het milieu te verminderen. Ten slotte worden LED’s gemaakt van niet-giftige materialen en zijn ze volledig recycleerbaar, waardoor ze een duurzamere optie zijn dan andere soorten verlichting. Om al deze redenen is LED-verlichting de perfecte keuze voor iedereen die groen wil gaan.

Professioneel uw Led verlichting laten installeren?

Bent u op zoek een manier om uw bedrijf te verlichten? Neem dan contact op met onze professionals. Zij bieden u advies op en energiezuinige alternatieven op bijvoorbeeld kantoorverlichting, onderwijsverlichting, horecaverlichting, sporthalverlichting, galerijverlichting en buitenverlichting.

0172 – 74 55 50
info@etbhogenes.nl