Laadpalen

Laadpalen
Lenergietransitie & duurzaamheid ETB hogenes Alphen ad Rijn

Laadpalen voor de elektrische auto

Naar het opladen van een elektrische auto wilt u uiteraard geen omkijken hebben. Maak het uzelf én uw klanten gemakkelijk: plaats een laadpaal bij uw pand. Daarmee maakt u efficiënt, gebruiksvriendelijk en zeer veilig opladen mogelijk.

Bedrijfsklaar opgeleverd

Wij bieden u de keuze uit verschillende typen laadpalen en adviseren u graag over het voor u meest geschikte type. Vervolgens zorgen we voor het plaatsen en leveren we de laadpaal bedrijfsklaar op, inclusief de benodigde aanpassingen van uw groepenkast, de juiste voedingskabels en de jaarlijkse controle van de beveiliging. We leveren reguliere laadpalen (AC) maar ook snelladers (DC).

Wij zijn aangesloten bij de Snellaad Specialist.
Laadpaal kopen? Wij helpen u graag.

Type laadpalen

Er komen ieder jaar steeds meer elektrische auto’s bij. De meeste auto’s rijden nu al meer dan 300km met één keer laden. Omdat de auto niet zo snel volgetankt is, vraagt dit om andere mogelijkheden. U wilt net als iedereen efficiënt laden op de momenten dat het uitkomt.

Door gebrek aan tijd, ruimte of energie moet u slim gaan laden. Welke mogelijkheden heb je, wat zijn de verschillen en waar moet je voor kiezen?

Snel & slim laden

250 km laden in een uur? Met een snellader is dit mogelijk. Ideaal als personeel en klanten maar kort op locatie aanwezig is. Even laden en weer door.

Slim laden

Heeft u wat meer de tijd? De auto opladen met zelf opgewekte (zonne)energie? Ideaal in combinatie met een snellader. Toekomstbestendig.

Standaard laders

Bij iedere parkeerplaats een eigen laadpaal? Uw bedrijf is klaar om te laden voor al uw klanten en personeel.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden en wat er bij u mogelijk is? We adviseren u graag.

Download het meest complete laadpaal-handboek voor bedrijven

De werkplek komt op de tweede plaats, na het huis van de bestuurder, als het gaat om locaties met voertuigen. Ze staan ook hier vaak lang geparkeerd (tot acht uur per dag). Toegang hebben tot een laadpaal op de werkplek maakt elektrisch rijden daarom ook haalbaar voor mensen die niet op een eigen oprit kunnen parkeren en laden. Ongeveer 59% van alle autobezitters kunnen niet thuis laden.

Dit handboek gaat in op de voordelen van het aanbieden van een laadpaal voor elektrische voertuigen op de werkplek en biedt een compleet stappenplan voor werkgevers die van plan zijn in een laadpaal te investeren. Je vindt ook een inventarisatieformulier die je kunt invullen voordat je naar een installateur gaat voor een offerte.

Wetgeving rondom laadpalen

Heeft uw bedrijfspand ook meer dan 20 parkeervakken? Dan is het vanaf 2025 wettelijk verplicht een laadpaal te laten plaatsen en installeren. En wist u dat bij een nieuw bedrijfspand of als u een grondige renovatie uitvoert de laadpaal nu al verplicht is bij 10 parkeervakken?

Valt uw bedrijf nu nog buiten deze wettelijke verplichting, dan kan het alsnog voordeliger zijn om nu een laadpaal te plaatsen en mee te profiteren van de huidige subsidies en financieringsmogelijkheden.

 

Subsidie voor laadpalen elektrische vrachtwagens

In 2024 wordt er een nieuwe subsidieregeling geïntroduceerd voor het installeren van laadpunten voor elektrische vrachtwagens. Deze regeling geldt zowel voor openbare als particuliere laadvoorzieningen voor vrachtwagens en wordt voorgesteld door staatssecretaris Vivianne Heijnen van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het voornaamste doel achter deze nieuwe subsidieregeling is het stimuleren van duurzaam transport en het vergemakkelijken van de groei van elektrische vrachtwagens.

De groeiende vraag naar elektrische vrachtwagens komt voort uit de ontwikkeling van Zero Emissiezones in diverse grote steden in Nederland. Desondanks hebben veel elektrische vrachtwagens momenteel nog een beperkte actieradius, waardoor tijdig opladen van cruciaal belang is. Deze subsidieregeling draagt bij aan de totstandkoming van een landelijk dekkend netwerk van laadinfrastructuur voor logistieke doeleinden.

ETB A. Hogenes kan deze laadoplossing en infrastructuur installeren. Netcongestie blijkt vaak een belemmering te zijn bij installeren van dit soort oplossingen en het laden van vrachtwagens en bedrijfsbussen.

Een oplossing hiervoor is om duurzame energieopwekking (zoals zonnepanelen) rechtstreeks te koppelen aan de laadinfrastructuur, terwijl ook energieopslag een haalbare optie kan zijn. Wij staan klaar om u te assisteren bij het vinden van een passende oplossing voor uw situatie.

Onderhoud van de laadpaal

Om uw laadstation ook op de lange termijn in goede conditie te houden, bieden wij een serviceplan aan waarbij we de laadpalen onderhouden en inspecteren. 

Door het onderhoud te laten uitvoeren zorgt u voor een langere levensduur van uw laadstation én dat uw laadstation bij iedere laadsessie optimaal presteert. Daarnaast wordt de kans op storingen door preventief onderhoud verkleind en kunt u altijd volledig opgeladen wegrijden. Ondanks dat laadstations en de gebruikte hardware onderhoudsvriendelijk zijn verdient het de voorkeur om deze jaarlijks te controleren, zeker als het laadstation dagelijks wordt gebruikt.

 

Het onderhoud van een laadstation bestaat uit:
• Beproeven aardlekschakelaars;
• Controle van de veiligheidsaarding;
• Inspectie van de laadkabel en/of laadcontactdoos;
• Testen laadpaal op werking. Indien geen auto aanwezig is wordt er een laadsessie gesimuleerd;
• NEN1010 controle meterkast & inspectie van de groep die het laadstation beveiligd;
• Infrarood inspectie van binnenwerk laadstation & meterkast;
• Controleren van aandraaimomenten;
• Reinigen van het laadstation aan de binnen- en buitenzijde;
• Opstellen van het meetrapport.

Neem contact op voor advies op maat

0172 – 74 55 50




    0172 – 74 55 50
    info@etbhogenes.nl