Noodverlichting

Noodverlichting
Onderhoud noodverlichting 2- etb hogenes- installateur - elektricien Alphen aan den Rijn

Noodverlichting – ook voor u verplicht!

Noodverlichting is meer dan het pictogram van het rennende mannetje boven de uitgang. Het is een noodzakelijke voorziening die bezoekers en medewerkers in noodsituaties veilig uit uw pand kan helpen.

Ontwerp en onderhoud

De basis voor het ontwerp en onderhoud ligt in het Bouwbesluit en de Arbo wet. Het Bouwbesluit kijkt naar de functie en het gebruik van het pand waarbij de pandeigenaar verantwoordelijk is. 

Verplichte controle

Inspecties van noodverlichtingsinstallaties moeten minimaal 1 keer per jaar plaatsvinden en dit jaarlijkse onderhoud dient uitgevoerd te worden door een vakbekwaam persoon.

Vervangen accu’s, lichtbronnen en armaturen

De accu’s dienen vervangen te worden wanneer blijkt dat de geëiste autonomie niet meer wordt gehaald. Het wordt aanbevolen om accu’s 4 jaar na productie te vervangen. Lichtbronnen in continu brandende armaturen dienen 1 jaar na plaatsing vervangen te worden. Lichtbronnen in Niet continu brandende armaturen dienen 4 jaar na plaatsing vervangen te worden. Het armatuur die 16 jaar na plaatsing te worden vervangen.

Complete ondersteuning

Heeft u een bedrijfspand of kantoor in de regio Alphen aan den Rijn? Werkt de noodverlichting bij u juist en wordt deze jaarlijks gecontroleerd? Wij kunnen u vakkundige ondersteuning bieden: van een noodverlichtingsplan tot het aanleggen en jaarlijks controleren van de verlichting volgens de ISSO 79-norm.

Neem contant met ons op!

0172 – 74 55 50
info@etbhogenes.nl