Veiligheid

Veiligheid
Veiligheid-elektrotechniek-Alphen-aan-den-Rijn

Elektrotechniek en veiligheid

Vanzelfsprekend is het belangrijk dat elektrotechnische installaties professioneel worden geïnstalleerd, zodat ze veilig werken en veilig gebruikt kunnen worden. Voor een veilige werking is het belangrijk om periodiek onderhoud aan de installaties te laten plegen. Wij verzorgen periodiek onderhoud.

NEN1010 en NEN3140

Wij voeren de wettelijk verplichte NEN1010 en NEN3140 inspecties uit. De NEN1010 is een inspectie aan een nieuwe installatie óf uitbreiding van een installatie, of deze volgens het bouwbesluit is aangelegd. De NEN3140 is een keuring aan installaties en elektrisch gereedschap, om zorg te dragen aan veiligheid, en dat er aan gewerkt kan worden.

Scope 8 en 10

Scope 8 en Scope 10 zijn gecertificeerde risico-inspecties aan elektrische installaties en deze worden door veel verzekeringsmaatschappijen verplicht gesteld. Deze inspecties zijn in het leven geroepen om bijvoorbeeld het risico op brand te verkleinen. Voor deze inspecties werken wij samen met een gecertificeerd bedrijf.

Noodverlichting

Noodverlichting is meer dan het pictogram van het rennende mannetje boven de uitgang. Het is een noodzakelijke voorziening die bezoekers en medewerkers in noodsituaties veilig uit uw pand kan helpen.

Ontwerp en onderhoud

De basis voor het ontwerp en onderhoud ligt in het Bouwbesluit en de Arbo wet. Het Bouwbesluit kijkt naar de functie en het gebruik van het pand waarbij de pandeigenaar verantwoordelijk is.

Verplichte controle

Inspecties van noodverlichtingsinstallaties moeten minimaal 1 keer per jaar plaatsvinden en dit jaarlijkse onderhoud dient uitgevoerd te worden door een vakbekwaam persoon. Zodat we de veiligheid kunnen waarborgen.

NEN2484 inspectie klimmaterieel, ladders en trappen

Voor het gebruik van klimmateriaal in de professionele markt dienen trappen en ladders gekeurd te worden volgens de Nederlandse norm NEN 2484 ’Draagbaar klimmaterieel. De Keuring NEN2484 is een visuele inspectie en aan de hand van een checklist worden de onderdelen op algemene inspectiepunten gecontroleerd. Wij zijn gecertificeerd om deze inspecties uit te voeren.

Heeft u vragen over NEN keuringen, noodverlichting of een Scope 8 of 10 inspectie, neem dan contact met ons op.

Wij zijn uw elektrotechnisch partner & adviseur!

0172 – 74 55 50    0172 – 74 55 50
    info@etbhogenes.nl