8 oplaadpunten bij Van Dam Machine

8 oplaadpunten bij Van Dam Machine

8 oplaadpunten bij Van Dam Machine

Efficiënt, snel en veilig laden bij Van Dam Machines

Toekomstbestendige oplossing met maximaal rendement

Elektrisch vervoer heeft de toekomst. Het is schoon, stil en duurzaam. Meer elektrische auto’s betekent ook dat er meer oplaadpunten nodig zijn. Bedrijven die gebruik maken van elektrisch vervoer maken het zichzelf én hun bezoekers makkelijk door oplaadpunten bij hun vestiging te plaatsen. Daarmee maken zij efficiënt, gebruiksvriendelijk en zeer veilig opladen mogelijk. Een vriendelijke service die ook Van Dam Machines in Amsterdam goed heeft begrepen. Maar liefst 9 oplaadpunten liet het bedrijf installeren.

De uitdaging

Van Dam Machines is fabrikant van offsetdrukmachines voor plastic verpakkingen. Het bedrijf heeft vestigingen in Nederland, China en de Verenigde Staten. Het ziet de voordelen in van elektrisch vervoer en wil zich goed voorbereiden op de toekomst. Daarom besloot het 9 oplaadpunten aan te laten leggen bij de hoofdvestiging in Amsterdam. Deze zijn niet alleen bedoeld voor de eigen medewerkers en bezoekers, ook andere bedrijven op het terrein kunnen er gebruik van maken. De bestaande elektrische installatie moest hiervoor worden aangepast. Uitgangspunt daarbij was om deze zo in te richten dat het maximale rendement uit de beschikbare voeding gehaald kan worden.

 

De oplossing

ETB Hogenes legde voor dit doel een verdelerinstallatie aan die apart beveiligd is. In samenwerking met partner Cohere werd een toekomstbestendige oplossing getroffen die afgestemd is op de wensen en situatie van Van Dam. Gekozen is voor laadpunten van marktleider EV-Box, deze zijn geschikt voor elk type elektrische auto.

Door toepassing van een slimme laadtechniek (Maxem) wordt het energiegebruik van de oplaadpunten automatisch afgestemd met het energieverbruik in de fabriek. Hierdoor is snel laden mogelijk, zonder overbelasting van de netaansluiting. Deze hoeft daardoor niet te worden uitgebreid, wat een aanzienlijke kostenbesparing betekent. De applicatie biedt bovendien op elk moment inzicht in het energieverbruik.

De voordelen

Besparing: door toepassing van slimme laadtechniek is verzwaring van de hoofdaansluiting niet nodig.

Inzicht: de applicatie biedt op elk moment inzicht in het energieverbruik.

Comfort: medewerkers, bezoekers en andere gebruikers kunnen gebruik maken van snel en veilig laden.

Imagoversterking: door de private oplaadpunten beschikbaar te stellen voor publiek gebruik laat het bedrijf een (milieu)vriendelijk gezicht zien.

0172 – 74 55 50
info@etbhogenes.nl