Energie opslag in de Achterhoek

Energie opslag in de Achterhoek

Met het oog op de toenemende vraag naar duurzame energiebronnen heeft ETB A. Hogenes in dit project de 400V elektrische infrastructuur aangelegd om twee 500kW Outdoor BESSystemen te voorzien van stroom. Deze systemen zijn bedoeld om het elektriciteitsnet te stabiliseren en pieken en dalen in de energieproductie op te vangen.

Om deze taak uit te voeren, hebben we gezorgd voor een stabiele elektrische infrastructuur die in staat is om de vereiste belasting van totaal 890 Ampère per systeem aan te kunnen. De kabels zijn daarom gelegd in kabelklampen die geschikt zijn voor deze belasting en zijn aangesloten op een 1000 Ampère groep in de hoofdverdeler.

Om ervoor te zorgen dat de BESSystemen goed kunnen functioneren, hebben we gebruik gemaakt van PCS-units in de Outdoor Cabinets. Deze units zijn in staat om de stroom die wordt opgewekt door de zonnepanelen of windturbines om te zetten in gelijkstroom die kan worden opgeslagen in de batterijen. Wanneer er vraag is naar stroom, kan deze gelijkstroom weer worden omgezet in wisselstroom die geschikt is voor gebruik door het elektriciteitsnet.
Om ervoor te zorgen dat het energieverbruik van de BESSystemen goed in kaart kan worden gebracht, hebben we een Modbus RS485 verbinding toegepast. Hierdoor is het mogelijk om het actuele verbruik van de systemen te meten en te monitoren. Dit geeft onze opdrachtgever de mogelijkheid om de stroomproductie en -opslag optimaal te beheren en te plannen.

Als ETB A. Hogenes vinden we het van groot belang om onze klanten te voorzien van duurzame en betrouwbare energievoorzieningen. Daarom voeren we halfjaarlijks onderhoud uit aan deze installatie om deze in topconditie te houden. Wij streven ernaar om onze klanten te voorzien van innovatieve en duurzame oplossingen die bijdragen aan een betere toekomst voor ons allemaal.

0172 – 74 55 50
info@etbhogenes.nl