Gamma Velserboek kiest voor LED-verlichting

Gamma Velserboek kiest voor LED-verlichting

Gamma Velserboek kiest voor led-verlichting

Modernste verlichting tegen laagste verbruikskosten

In juli 2015 opende bouwmarkt Gamma haar nieuwe pand in Velserbroek. Met een vloeroppervlak van bijna 3500 vierkante meter is dit een van de grotere GAMMA-vestigingen. De bouwmarkt is ruim opgezet en het assortiment flink uitgebreid. Zo er zijn verschillende productlijnen van meerdere merken, zodat de klant meer keuze heeft en kan vergelijken. GAMMA is de nummer één in de doe-het-zelfmarkt in de Benelux. Het bedrijf telt circa 170 bouwmarkten.

De uitdaging

GAMMA voelt zich als marktleider verantwoordelijk voor een milieuvriendelijke doe-het-zelfbranche en wil daarin ook zelf een goed voorbeeld geven. Daarom werd een partner gezocht die niet alleen zorgdraagt voor het ontwerpen en installeren van de elektrotechnische installatie, maar ook oplossingen biedt om het energieverbruik zo laag mogelijk te houden. Deze partner werd gevonden in ETB Hogenes.

De oplossing

ETB Hogenes maakte een ontwerp voor de complete elektrotechnische installatie van de nieuwe bouwmarkt: van hoofdverdelers en onderverdelers tot verlichting en noodverlichting. Zowel in de winkel, het magazijn als de kantoren werd Philips led-verlichting geïnstalleerd. GAMMA is hiermee de eerste bouwmarkt in Nederland die volledig gebruik maakt van dit type energiezuinige verlichting.

Het energieverbruik wordt nauwlettend gevolgd via energiemonitoring. Dit levert dagelijks met een druk op de knop helder inzicht en vormt het startpunt voor verdere energiebesparing. Uiteraard kan ETB Hogenes als Uw Duurzame Installateur daarbij adviseren.

ETB Hogenes draagt zorg voor frequent onderhoud van de gehele installatie, zodat deze in optimale conditie blijft. Periodieke controles worden uitgevoerd volgens de geldende normen en voorschriften.

De voordelen

  • Besparing: het energieverbruik van deze nieuwe GAMMA-vestiging ligt door toepassing van led-verlichting zo’n 50% lager dan in vergelijkbare bouwmarkten. Daarnaast liggen de kosten voor lampvervanging ook flink lager, omdat led-verlichting zo’n 50% langer meegaat andere verlichting.
  • Inzicht: energiemonitoring geeft inzicht in het werkelijke energieverbruik en de prestaties (lichtopbrengst). Op basis hiervan kunnen aanvullende energiebesparende maatregelen worden genomen.
  • Milieuvoordeel: door de enorme energiebesparing wordt met led-verlichting bijgedragen aan een beter milieu. Ook is er sprake van een veel lagere CO2-uitstoot. Bovendien bevatten led-lampen geen schadelijke stoffen zoals kwik en lood. De levensduur van de huidige generatie led-lampen is langer dan van welke lamp ook (meer dan 50.000 branduren mogelijk).
  • Comfort: zorgvuldig is gekeken naar de juiste lichtopbrengst en aansluiting bij de gewenste sfeer in de winkel, zodat de klant niet alleen goed zicht heeft op alle producten, maar ook in een prettige omgeving winkelt.
#
#
0172 – 74 55 50
info@etbhogenes.nl