Steven van Houts – 1 ste monteur

Steven van Houts – 1 ste monteur

Mijn naam is Steven, 49 jaar en sinds september 2023 in dienst als 1ste monteur bij ETB Hogenes.

Na 24 jaar in de installatietechniek te hebben gewerkt, wilde ik wat anders. Dus ging ik aan de slag bij andere bedrijven, een elektrotechnische groothandel en bij een aannemersbedrijf. Uiteindelijk kriebelde het toch weer om terug te gaan naar mijn oude vak.

Geboren als elektrotechnicus

Elektrotechniek zit in mijn bloed, ik zeg wel eens je wordt geboren als elektrotechnicus. Mijn vader was vroeger ook elektromonteur. Ook al is hij later van vak veranderd, het heeft altijd deel uitgemaakt van ons gezinsleven.

Binnen ETB Hogenes pak ik van alles aan en ben multi-inzetbaar; van kleine storingen tot aanleg van laadpleinen. Ik ben liever niet te lang aan één project bezig. Ik houd van afwisseling.

Ik ben altijd wel trots op mijn werk. Ik heb inmiddels samen met collega’s al meerdere laadpleinen mogen aanleggen en in bedrijf stellen. Dat is mooi werk, en daar ben ik ook echt wel trots op en doe ik met veel plezier. Daarna merk je bij dat soort projecten dat je altijd wel weer bijleert. Juist in de innovatieve en duurzame oplossingen loopt ETB Hogenes voorop.

In Alphen is het anders dan in de stad

De werksfeer binnen ETB Hogenes is goed. Het is gemoedelijker dan in de stad waar ik vandaan kom. Ik kom uit Den Haag, daar is iedereen (zowel collega’s en klanten) gehaaster. Het moet snel in (te) weinig tijd. Hier heb ik het idee dat je meer de tijd krijgt voor je werk, zodat je je werk ook echt goed kunt doen, zonder later nog terug te moeten. Dit werkt fijn en komt het werkplezier ten goede.

In de tijd dat ik hier werk ben ik echt door alle collega’s met open armen ontvangen en dat maakt dat je je snel op je plek voelt. ETB Hogenes heeft wel een uniek concept vind ik.

Het is anders om direct met de algemeen directeur te werken, in plaats van met de eigenaar. Dat creëert voor mij een vrijere sfeer en toch ook minder druk. Maar toch is er wel de sfeer van het familiebedrijf nog heel erg voelbaar.

Goed gereedschap is het halve werk

Hier bij ETB Hogenes is alles goed geregeld qua materialen en gereedschap. Als je iets nodig hebt, kun je het gewoon halen. Dat werkt plezierig en efficiënt. Zo kan je je werk uitvoeren hoe je het het liefste wilt.

Voor nu heb ik niet de ambitie om door te groeien. Ik zit goed waar ik zit, maar mocht ik mijn niveau 4 willen halen, dan staat de deur binnen ETB Hogenes daar zeker voor open.

Ik heb het echt naar mijn zin hier, meer dan bij mijn vorige werkgevers. De acceptatie, de sfeer, het is hier gewoon goed. Iedereen is relaxed en je kunt echt zijn wie je bent. Er wordt ook echt voldoende leuks en gezelligs georganiseerd voor de collega’s.

Ik voel me echt op mijn plek bij ETB Hogenes. Het is alsof ik hier al jaren ben en dat gevoel van ‘thuiskomen’ maakt dat ik enthousiast blijf over mijn werk en de mensen hier.

0172 – 74 55 50
info@etbhogenes.nl